Ontdek de Geschiedenis van Drenthe tijdens een 4-daagse Fietsvakantie

Bij deze 4-daagse Fietsvakantie is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e dag t/m laatse dag
  • 3 x overnachting
  • 3 x uitgebreid ontbijt
  • 3 x diner
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijs: vanaf: € 299,00 p.p. op basis van een tweepersoonskamer.

Exclusief:

  • 1-persoonkamer toeslag van € 85,00
  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  • Fietshuur

  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

  Extra informatie:Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijzen per persoon:

  • 1 mei - 30 september (zo/ma/di/wo) € 319,00
  • 1 mei - 30 september (do/za/zo) € 329,00
  • 1 oktober - 31 oktober (zo/ma/di/wo) € 309,00
  • 1 oktober - 31 oktober (do/za/zo) € 319,00
  • 1 november - 30 november (zo/ma/di/wo) € 299,00
  • 1 november - 30 november (do/za/zo) € 309,00

  * Bovenstaande prijzen zijn berekend per persoon op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer.

  De prijs van deze 4-daagse Fietsvakantie is geldig van 1 maart tot en met 30 november 2021.

Ontdek de Drentse Geschiedenis

In deze vakantie fietst u door de geschiedenis van Drenthe. Natuurlijk staan de hunebedden op het programma. Maar ook de recente geschiedenis, zoals die van het gevangenisdorp Veenhuizen en die van voormalig Kamp Westerbork, passeert de revue. In zeven musea langs de route gaat de geschiedenis van Drenthe voor u leven.

De fietstochten verbinden de musea en de bijzonder fraaie natuur van Drenthe.

Het programma:

Dag 1: In de loop van de middag wordt u verwacht in het Hotel in Exloo. 

Dag 2 van Exloo naar Elp (ca. 50 km): Uw route gaat richting Elp. U fiets richting Schoonoord waar u het Openluchtmuseum Ellert en Brammert kunt bezoeken. Even een paar uur terug in de tijd met de historie van deze 2 reuzen. Vervolgens gaat u richting Monumentendorp Orvelte, u blijft in de geschiedenis van Drenthe en kunt prachtige Saksische boerderijen bezichtigen. U dineert en overnacht in het familiehotel in Elp. 

Dag 3 van Elp naar Norg (ca. 48 km): Lekker uitgeslapen op de fiets richting voor­malig kamp Westerbork. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Drenthe en dat kunnen en mogen we natuurlijk niet vergeten. Vanuit het herinneringscentrum vervolgt de route zich naar de voormalige strafkolonie Veenhuizen waar u vervolgens bij Kaaslust- een am­bachtelijke kaasmakerij gevestigd in de voormalige zuivelfabriek- en ook Maallust - onze Drentse bier­brouwerij gevestigd in de voormalige graanmaalderij - kunt bezoeken en uiteraard kunt proeven en kopen. U kunt u ook nog naar het Nationaal Gevangenismuseum. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. U dineert en overnacht in het hotel in Norg. 

Dag 4 van Norg naar Exloo (ca. 55 km): Na een heerlijk ontbijt fietst u terug naar Exloo. U gaat richting Assen waar u het Drents Museum kunt bezoeken die naast wisselend expos­ities van hoog niveau een permanente tentoonstel­ling van archeologische opgravingen en vondsten tentoonstellen. In Drouwen bevindt zich een boerderij met de mooiste mineralen, fossielen en schelpen uit de hele wereld, Versteend Leven. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier ziet u hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer. De reis eindigt in Exloo. U kunt desgewenst een nachtje extra bijboeken in dit hotel.

De hotels waar u verblijft:

Dag 1: Het hotel in Exloo
Hotel Restaurant in Exloo is omgeven door heide, bossen en boerderijen in de provincie Drenthe. Het terras is een leuke plek om te genieten van een drankje na een fietstocht.

Dag 2: Het familiehotel in Elp
Gelegen in Drenthe vindt u dit familiehotel. In de directe omgeving zijn vele fiets- en wandelroutes en de centrale ligging van het pittore­ske Elp maakt de Koekoekshof een unieke uitvalbasis voor leuke activiteiten. In het restaurant kunt u terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of een diner. Ook is het heerlijk toeven op het zonnige terras.

Dag 3: Het hotel in Norg
Dit hotel in Norg is gehuisvest in een sfeervol jaren '30 gebouw en beschikt over 11 moderne kamers, voorzien van alle gemakken op een drie sterren. Het hotel is in 2015 en 2021 het hoogst gewaardeerd in Noord-Drenthe op diverse consumentenfora.

8.3 | 3 reviews

Reviews van gasten

Coby Vermeulen

8

Alles super geregeld,goede hotels,mooie fietstochten

Gilberte Jordens

9

Prima hotels en maaltijden. Zeer mooie tochten. Extra nacht in hotel Meulenhoek was niet doorgegeven aan hotel

Lia den Engelsen

8

4 mooie dagen gehad in een prachtig landschap met gezellige mensen. Knooppunten waren goed te vinden.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.