Ontdekkingsreis door Drenthe - 7-daagse Fietsvakantie van Hotel naar Hotel

Bij deze 7-daagse Fietsvakantie is inbegrepen:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de 2e dag t/m laatse dag
  • 6 Overnachtingen
  • 6x Ontbijt
  • 6x Een diner
  • Fietsroutes
  • Parkeerplaats bij het 1e hotel

Prijzen per persoon:

1 maart - 31 maart € 689,- p.p.
1 april - 30 juni € 699,- p.p.
1 juli - 31 augustus € 709,- p.p.
1 september - 30 september € 699,- p.p.
1 oktober - 31 oktober € 689,- p.p.
1 november - 30 november € 679,- p.p.
1-persoonskamertoeslag is op aanvraag

* Bovenstaande prijzen zijn berekend per persoon op basis van 2 personen in een 2-persoonskamer.

Exclusief:
 • 1-persoonskamer toeslag
 • Lunch en drankjes
 • Toeristenbelasting
 • Entreegelden
 • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking
  Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaald boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Extra informatie:
Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen.

Bij te boeken:

  • Wilt u fietsen bij het arrangement boeken dan is dat mogelijk en zijn de kosten € 90 per fiets voor 6 dagen. 

De prijs van deze 7-daagse Fietsvakantie is geldig tot en met 30 november 2021.

Ontdekkingsreis door Drenthe

  In deze ontdekkingsreis maakt u kennis met de vele facetten uit het Drentse leven van vroeger en nu. U (her)ontdekt de natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking op een sportieve manier. Deze reis is ook in te korten tot een 7-daagse Ontdekkingsreis door Drenthe.

Het programma:

Dag 1: Aankomst in Exloo
In de loop van de middag komt u aan in het hotel in Exloo, waar u 's avonds zult dineren en overnachten. 

Dag 2: Van Exloo naar Erica (ca 60 km)
Via Exloo fietst u vandaag langs het Veenpark, het Smalspoormuseum naar Erica. Diner en overnachting is in Erica.

Dag 3: Van Erica naar Coevorden (ca 56 km)
Uw fietstocht gaat vandaag langs Zandstrooiboererij en het oude woonhuis van Vincent van Gogh waarbij u de Drentse geschiedenis herbeleeft. U dineert en overnacht in Coevorden.

Dag 4: Van Coevorden naar Ruinen (ca 50 km)
Via de unieke beeldentuin bij Gees fietst u naar het Dwingelderveld. U dineert en overnacht in Ruinen.

Vervolg van uw programma

Dag 5: Van Ruinen naar Norg/Roden (ca 58 km)
Door de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold fietst u naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Diner en overnachting is in Norg of Roden.

Dag 6: Van Roden/Norg naar Assen (ca 56 km)
Vandaag fietst u door Eelde langs het Internationale Klompenmuseum en Museum De Buitenplaats. Door de natuur van de Drentsche Aa fietst u naar het centrum van Assen voor diner en overnachting in uw hotel in Assen.

Dag 7: Van Assen naar Exloo (Ca 50 km)
Via het Boomkroonpad en het Hunebedcentrum fietst u naar Exloo. Eenmaal in Exloo komt deze vakantie ten einde.

Hotels waar u verblijft

Dag 1: Het hotel in Exloo
Verscholen tussen bossen en heidevelden ligt dit deze prachtige familiehotel. Het hotel beschikt over ruime kamers met een flatscreen-tv, gratis WiFi en een bureau. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad/douche. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het restaurant bij Els heeft internationale gerechten met regionale accenten op het menu staan.

Dag 2: Het hotel in Erica
Dit hotel bevindt zich te midden van het natuurschoon van Zuid-Drenthe, net buiten het dorpje Erice bij Emmen. Het hotel verwent u met verse en heerlijke maaltijden, een keur aan wellnessfaciliteiten en een prima service. 

Dag 3: Het hotel in CoevordenDeze gemoedelijke hotel ligt in het centrum van Coevorden aan het Pieterpad. U kunt hier genieten van een comfortabel verblijf en de prachtige omgeving verkennen. De kamers zijn sfeervol ingericht in een moderne stijl. Elke kamer is voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

Dag 4: Het hotel in RuinenDit gastvrije Hotel-Restaurant in Ruinen, gelegen op slechts 3 van het Nationalenpark Dwingelderveld. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en hebben een eigen badkamer met een bad of een doche. Het restaurant serveert zowel lunch als diner.

Dag 5: Het hotel in Norg
Deze kleinschalige en gemoedelijke hotel in Norg vindt u de gastvrijheid en sfeer van vroeger, met het comfort van nu. Met zijn centrale ligging tussen de steden Groningen, Assen en Drachten en de prachtige natuurlandschappen in de buurt, vormt dit gasthuis een ideaal vakantieverblijf. 

Dag 6: Het hotel in Assen
Dit hotel bevindt zich midden in het gezellige centrum van Assen, met in de directe nabijheid vele winkels en een theater. Dit 4-sterrenhotel is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en omstreken, mede door de hoog gewaardeerde keuken en de gemoedelijkheid.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.